PUTKIMIEHELLE TARVETTA, 0TA ROHKEASTI YHTEYTTÄ 045 209 4405. PÄIVYSTÄMME AINA MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN MYÖS ILTAISIN JA VIIKONLOPPUISIN!
Radon- ja uraanianalyysi

Radon- ja uraanianalyysi

99,00 €
sis. 24 % ALV
Vesianalyysi radonin ja uraanin tutkimiseen vedestä.
Toimitus 1-3 arkipäivää

Radon- ja Uraanianalyysi

Uraani on hajuton ja mauton epäpuhtaus, jota esiintyy koko Suomen alueella vaihtelevissa määrin. Yleisimmin ja suurimpia pitoisuuksia sitä löytyy Etelä-Suomesta Salpausselän vyöhykkeellä ja Uudellamaalla.

Suomessa ei ole raja-arvoa juomaveden uraanipitoisuudelle, mutta maailman terveysjärjestö on asettanut ylimmäksi sallituksi määräksi 30 µg litrassa.

Uraanilla tiedetään olevan haitallinen vaikutus munuaisten toimintaan sekä verenpainetta nostava vaikutus. Se on myös luonnossa esiintyessään vain lievästi radioaktiivinen ja sen myrkyllisyyttä pidetään vakavampana haittana.

Radon on hajuton, mauton ja väritön epäpuhtaus, jota esiintyy pohjavedessä ja kaivovedessä vaihtelevasti läpi Suomen.

Radonin laatuvaatimusraja on 1000 Bq/l ja laatusuositus on 300 Bq/l.

Juotu radonpitoinen vesi altistaa ruoansulatuskanavan säteilylle aiheuttaen syöpäriskin. Radonia haihtuu vedestä ilmaan esimerkiksi vettä keitettäessä, suihkussa sekä pesukoneista.

Tuote sisältää näytteenottopakkauksen, jonka lähetys laboratorioon on ennalta maksettu, sekä selkeät näytteenotto-ohjeet.

Saat tulokset sähköpostiisi kahden viikon kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon.

Analyysi sisältää seuraavat tutkittavat ominaisuudet:

  • Radon
  • Uraani

Tutkimusseloste sisältää lausunnon, joka laaditaan sosiaali- ja terveysministeriön asettamien raja-arvojen mukaisesti. Lausunto perustuu veden tutkittaviin ominaisuuksiin.

HUOM. Radon näytettä ottaessa näytteenottopurkki tulee ohjeesta poiketen täyttää aivan täyteen, niin ettei pulloon jää ilmaa.


Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Mallinumero: LAB31