PUTKIMIEHELLE TARVETTA, 0TA ROHKEASTI YHTEYTTÄ 045 209 4405. PÄIVYSTÄMME AINA MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN MYÖS ILTAISIN JA VIIKONLOPPUISIN!
AQVA XL suodatinyhdistelmä - radon

AQVA XL suodatinyhdistelmä - radon

350,00 €
sis. 24 % ALV
Aktiivihiiltä on perinteisesti käytetty radonin poistoon vedestä sen erinomaisen sitouttamiskykynsä vuoksi.
Toimitus 3-10 arkipäivää

AKTIIVIHIILISUODATINPAKETTI RADONIN POISTOON TALOUSVEDESTÄ.

Aktiivihiiltä on perinteisesti käytetty radonin poistoon vedestä sen erinomaisen sitouttamiskykynsä vuoksi. Veden tyypillä ja laadulla on vaikutusta sitoutumistehoon, joten AQVA:n paketeissa on yhdistetty eri aktiivihiilityyppejä tehon maksimoimiseksi. Ne sisältävät rakeista aktiivihiiltä ja rakeista aktiivihiiltä bitumisena puristeena, joka poistaa myös kiintoaineita ja sedimenttiä 10µm kokoluokkaan asti.

Aktiivihiilisuodatuksessa radonpitoinen vesi johdetaan aktiivihiilipatjan läpi ja radon sitoutuu aktiivihiileen. Käyttöönoton jälkeen aktiivihiilisuodattimeen saavutetaan muutamassa viikossa tasapainotila, jolloin sitoutunut radon hajoaa yhtä nopeasti kuin uutta radonia sitoutuu. Tämän jälkeen suodattimen radoninpoistokapasiteetti ei periaatteessa enää pienene.

Aktiivihiilisuodatusta ei suositella yli 5 000 Bq/l radonpitoisuuksien poistamiseen, jotta suodattimen säteilytaso ei nousisi liian suureksi.

Suodatinyksikölle maksimi radon määrä 3000 Bq/l.

Paketti sisältää kaksi AQVA XL koon suodatinkoteloa (AQ1XL) sulkuventtiilit, kotelon kiristysavaimen sekä suodattimet (rakeinen aktiivihiilisuodatin FCCBHD20BB ja aktiivihiilisuodatinblokki, AQCB-XL)

  • 1" yhteet.
  • Kotelon koko K74 x L19 cm x 2kpl.
  • Käyttöpaine enintään 2-10 bar
  • Toimintalämpötila: 2-30 °C.

Suositukset:

  • Tyypillinen virtaama alle 15 litraa minuutissa
  • Vaihtovälisuositus 6 - 12 kk. Suosittelemme seuraamaan radonpitoisuutta säännöllisillä vesianalyyseillä. Veden laadulla ja muilla epäpuhtauksilla voi olla vaikutusta riittoisuuteen.

Aktiivihiilisuodatukseen liittyviä huomiota

  • On hyvä huomata että suodattimesta tulee säteilylähde, koska pidättyneen radonin hajoamisessa syntyvät aineet aiheuttavat gammasäteilyä. Tämä on kuitenkin ratkaistavissa varsin yksikertaisilla toimenpiteillä: Sijoita suodatin sellaisiin tiloihin, joissa ei oleskella ja joissa suodatin ei pääse aiheuttamaan säteilyannosta, esim. kellariin. Säteily vaimenee nopeasti etäisyyden kasvaessa ja parin – kolmen metrin etäisyydellä suodattimesta säteily on jo taustasäteilyn tasolla. Säteilyturvakeskus suosittelee aktiivihiilisuodattimen sijoittamista kokonaan erilliseen rakennukseen tai kaivon huoltotilaan, jos sellainen on käytettävissä.Voit myös suojata suodattimet lyijylevyllä.

  • Suodattimen käytöstä poiston jälkeen kestää noin 3 viikkoa, että suodattimesta tulevan säteilyn aiheuttama annosnopeus on pienentynyt taustasäteilyn tasolle.

  • Aktiivihiilisuodattimen asentamisessa on huomioitava veden uraanipitoisuus. Jos uraania on yli 100 µg/l, uraani on poistettava vedestä ennen aktiivihiilisuodatinta. Uraani heikentää aktiivihiilen radoninpoistokapasiteettia.

  • Myös muut vedenlaatuominaisuudet mm. veden korkea humuspitoisuus, metallit tai bakteerit voivat heikentää radoninpoistokapasiteettia. Ole yhteydessä AQVA:n neuvontaan jolloin voimme tarkistaa veden laadun sopivuuden tai mahdollisen lisäsuodatus tarpeen.

Käsitellyn veden radonpitoisuutta ja laatua yleisesti tulee seurata säännöllisin väliajoin laboratorioanalyysein!

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Mallinumero: AQ2XL-RAD